viernes, 30 de diciembre de 2011

Pronòstic pel dia 31 de desembre de 2011.

Bona nit!

El dia d'avui ha succeit tal i com esperàvem. Ha lluït el sol a gran part del territori, amb bandes de núvols alts que han enteranyinat una mica el sol, inestabilitat a la cara nord Pirinenca i a destacar el fort vent que ha bufat sobretot a les comarques tarragonines, destacant els 108 km/h de l'Hospitalet de l'Infant. Demà el dia serà similar al d'avui això sí amb temperatures més altes que les d'avui, amb l'anticicló ferm a sobre nostre.

Pel matí espero bàsicament sol a gran part del territori, enteranyinat per núvols alts que deixaran el cel enterbolit, amb possibilitat de boires a indrets de l'interior com a la plana de Vic o de Lleida amb tendència a marxar al migdia. Al Pirineu, sobretot cara nord continuarà l'inestabilitat, més feblement amb una cota de neu alta, situada als 1800 metres d'alçada.

De cara a la tarda continuarà el mateix panorama de sol ja més obert amb clarianes pero també amb núvols alts. Les boires de l'interior ja hauran marxat i les nevades al Pirineu aniran a molt menys, quasi inapreciables. Cal destacar que demà el vent continuarà sent protagonista més o menys com avui, de tramontana i mestal.

Les temperatures demà comportaran un ascens notable tant com les màximes com les mínimes. Les glaçades demà estaran més restringides a l'àrea del Pirineu, però a l'interior difícilment glaçi a causa del vent i els núvols alts, amb valors que es mourien dels 2-3ºC mentre que al litoral es quedin en torn als 9-10ºC, puntualment més baixes. Les màximes seran encara més altes amb valors al litoral d'uns 15-18ºC i a l'interior de 10-13ºC. Podríem catalogar les temperatures d'inici de primavera.

Els propers dies tendiran a una lleugera inestablització amb el pas d'un front que afectaria el Pirineu, amb possibles plujes disperses a Girona, sense més complicacions, sempre dominant l'anticicló. A llarg termini sembla ser que començariem l'any 2012 amb sol i anticicló fins ben bé mitjans-finals de Gener.

Salutacions i que tingueu una molt bona entrada a l'any 2012!

No hay comentarios:

Publicar un comentario